Finansal Analiz

Finansal analiz, performanslarını ve uygunluklarını belirlemek için işletmeleri, projeleri, bütçeleri ve diğer finans ile ilgili kurumları değerlendirme sürecidir. Tipik olarak, finansal analiz, bir işletmenin istikrarlı, çözücü, likit veya parasal bir yatırımı garanti etmeye yetecek kadar karlı olup olmadığını analiz etmek için kullanılır. Belirli bir şirkete bakarken, bir finansal analist, gelir tablosu, bilanço ve nakit akışı tablosuna odaklanarak analiz yapar.

Finansal analiz, ekonomik eğilimleri değerlendirmek, finansal politikaları belirlemek, ticari faaliyetler için uzun vadeli planlar yapmak ve yatırım için proje veya şirketleri belirlemek için kullanılır. Bu finansal sayılar ve verilerin sentezi yoluyla yapılır.

Finansal verileri analiz etmenin en yaygın yollarından biri, verilerin diğer şirketlerle karşılaştırılması veya şirketin kendi tarihsel performansına kıyasla karşılaştırılmasıdır. Uzmanlık alanımıza giren bu konularda sunmuş olduğumuz hizmetlerle üyelerimize yardımcı olmaya ve ilgilendikleri şirketler ile farklı bakış açımız ve değerlendirmelerimizle sitemize üye yatırımcıların farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz.