Online Danışmanlık

 

Online Finansal Eğitim ve  Danışmanlık / Online Danışmanlık Nedir?

Bilgisayar destekli çevrimiçi (online)  danışmanlık ya da diğer adı ile Online Danışmanlık, İnternet ortamında görüntülü bağlantı aracılığıyla yapılan profesyonel  danışmanlık görüşmeleridir. Farklı ülke veya şehirlerde ikamet eden ya da sağlık ,uzaklık, kişisel vb. çeşitli sebeplerle merkezimize gelerek finansal danışmanlık alma olanağı bulunmayan kişilere yöneliktir.

 

Online Danışmanlık Ülkelerin Geçerli Mesleki Birlikleri Tarafından Kabul Görmüş Bir Yöntem Midir?

Finansal Danışmanlık  kavramları ülkemizde yakın zamanda yaygınlaşmaya başlamıştır. Bilgisayar destekli çevrimiçi (online) Finansal Danışmanlık adı ile tanımladığımız hizmet, ülkemizde artık yavaş yavaş yer bulmaya ve kabul görmeye başlaşmıştır. 

Online Danışmanlık Görüşmesinin Yapılacağı Ortamı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Görüşme esnasında sessizliğin sağlanması ve korunması önemlidir. Bu nedenle odada televizyon, müzikçalar ve benzeri elektronik aletlerin kapalı olması dikkatinizin dağılmaması ve görüşmenin verimli geçmesi için gereklidir.

Tıpkı yüzyüze görüşmelerde olduğu gibi online görüşmelerde de gizlilik ve mahremiyet, sağlanması gereken temel bir koşuldur. Konuşulanların başkaları tarafından duyulmasını önlemek amacıyla görüşme yapılacak odada gerekli düzenlemelerin önceden yapılmış olması önemlidir.

Görüşmelerin bölünmemesi amacıyla odaya girip çıkan insanlar olmamasına yönelik önlemler alınmalı; cep telefonunun tamamen kapalı ya da sessize alınmış ve uzak bir yerde tutulması konusunda gereken özen gösterilmelidir.

 

Online Danışmanlık Görüşmeleri İçin Gereken Teknik Altyapı Nedir?

Online Danışmanlık için hızlı bir İnternet bağlantısı ve gerekli programın (Skype) kurulu olduğu bir bilgisayar, tablet ya da cep telefonu gerekmektedir.

  • Skype programını indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

Windows için tıklayın.

Mac için tıklayın.

Linux için tıklayın.

  • Skype hesabı oluşturmak için aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz:

Skype'ta Hesap Oluşturma

 

Sesli  ve görüntülü  görüşme için randevu talebi için lütfen aşağıda ki linki tıklayınız.

http://www.borsamusaviri.com/iletisim/bize_ulasin

 

Ya da sitemize üye olarak şahsınıza özel üyelik panelinde soru sor ya da Destek Talebi oluştur linklerini tıklayarak sormak istediğiniz ya da danışmak istediğinizi sorularınızı bizimle paylaşabilişiniz. Sormuş olduğunuz sorular ya da danışmış olduğunuz konular ait cevaplar en geç 48 saat içerisinde yönetici arkadaşlarımız tarafından cevaplanacaktır.

Sitemize üye olmak için lütfen aşağıda ki linki tıklayınız.

http://www.borsamusaviri.com/uyelik/kayit-ol?type=1

 

Online Danışmanlık Görüşmeleri İçin Genel Bilgilendirme ve Uyulması Gereken Kurallar

  1. Online Danışmanlık hizmeti görüntülü ve sesli olarak Skype programı ve web sitesi üzerinde ki kullanıcı paneli üzerinden yazılı ve ya sözlü olarak   yapılır.
  2. Online Danışmanlık görüşmeleri merkezimizde gerçekleşen diğer görüşmelerle aynı standartlarda uygulanmakta olup görüşme süresi 15 dakika ile sınırlıdır. Görüşmeler, haftada bir kere yapılmaktadır. Görüşmeler süresince başlangıçta belirlenen hedefler ve danışanın ilerlemesi ile paralel olarak görüşme sıklığı 15 günde bire, daha sonra ayda bire indirilebilir.
  3. Online Danışmanlık görüşmeleri merkezimizin çalışma gün ve saatleri içinde gerçekleştirilir. Merkezimiz Pazar günleri kapalıdır.
  4. Randevunuzu iptal etmeniz gerektiği durumlarda, en geç  görüşmeden 24 saat öncesinde iptal etmeniz gerekmektedir.
  5. Başvuruda bulunan kişi ile yapılacak olan ilk görüşme değerlendirme görüşmesi olup bu görüşmenin sonrasında görüşmelere online devam etmenin uygun olup olmayacağına karar verilmektedir. Gerekli durumlarda danışan kişi yüz yüze görüşmeye yönlendirebilir.
  6. Görüşmeler süresince uzmanımız, gerekli görmesi halinde danışanı yüz yüze görüşme için yönlendirebilir
  7. Online Danışmanlık görüşmeleri merkezimizde gerçekleşen diğer görüşmelerle aynı standartlarda uygulanmakta olup sadece GOLD üyelerimize özel verilen bir hizmettir.
  8. Danışan, merkezimizden yüz yüze ya da online görüşme hizmeti almayı kabul etmesi halinde, görüşmelerin sesli ya da görüntülü kaydını izinsiz olarak almayacağını da kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
  9. Yapılan görüşmelerde gizlilik prensibine bağlı kalınmakta ve etik ilkelerle ilgili kurallar izlenmektedir. Sitemizin uzmanları danışan tarafından paylaşılan tüm bilgileri bu gizlilik kuralları doğrultusunda saklı tutmakla yükümlüdür. Ancak uzmanımız danışanın onayı olmaksızın, danışanın kendisinin ve/veya başka birisinin hayati tehlikesi söz konusu olması halinde ya da mahkeme kararı gibi hukuki zorunluluk gerektiren durumlarda bu bilgileri ilgili yönetmelik kapsamında paylaşabilir.