XU100 TEKNIK ANALIZ


Haftanın ikinci (dün tatil olduğu için) işlem gününden herkese günaydın arkadaşlar,
20.05.2020 Çarşamba  XU100- XU30 – VİOP 30
Sevgili üyelerimiz 82.000 – 102.0000 çıkısından bu yana 20.000 puana yakın bir çıkış gerçekleşmişti ve kısa vadeli yükseliş hedeflerinin sonuna geldiğimizi günlerde düzeltme hareketini yaptı ve şu anda yatay bantta hareketine devam ediyor.
Endeks yıkılmaz kale olan referans değerimiz olan 98.590 seviyesinin üstünden hareketine devam ediyor.
Peki şimdi ne olacak asıl soru bu?
Endekste gözlemlememiz gereken kritik nokta olan düşen kanalın içine tekrardan girmesini beklemek cesaretli alımlar için ana unsurumuz olarak karşımız acıkıyor. Tehlike %50 olarak geçti diyebilmemiz için 98.590 üstünden 2 iş günü kapanış görmemiz gerekiyor DEMİŞTİK VE 2.GÜNDE 98.500 ÜSTÜ KAPATMAYI BAŞARDIK.DAHA SONRA %100 TEHLİKE GEÇTİ DİYEBİLMEMİZ İÇİN 101.100 ÜSTÜNDEN KAPAMNIŞ YAPMAMIZ VE 2 .İŞ GÜNÜ DE BU DEĞERİN ÜSTÜNDEN TUTUNMAMIZ GEREKİYOR DEMİŞTİK. 1 İŞ GÜNÜ TUTUNDUK BUGÜNDE DURUMU GÖZLEMYELEYCEĞİZ VE EĞER BUGÜN 101.100 ÜSTÜNDE BİR KAPANIŞ GELİRSE TEHLİKE ARTIK GEÇTİ DİYEBİLECEĞİZ.
 
 
Endekste tam anlamıyla tehlike geçti diyebilmemiz için ise 101.100 noktasının üzerinde 2.İŞ GÜNÜ  kapanış gerçekleştirirse kısa vade dönüş başladı diyebilir ve pozitif düşünmeye başlayabiliriz demiştik ve bu görüşümü halen savunmaktayım. Şu anda artık endeks ile ilgili  pozitim. 
 
Hafta sonu yapmış olduğum video analizimde ki endeks pivot değelerinin üstünden kaldığımız sürece bu pozitifliğimiz koruyacağım.
 
Artık Ceylan tedirginliğinden çıkıp  tilki  gibi olma zamanı geliyor tabi  aslanların pençesine takılmadan ve onlara  yem olmadan  onların sofrasında bir şeyler koparmak için  pozisyonlarımızı taşımaya devam etmenizde fayda görüyorum. Artık  referans değerlerin üzerine kendimizi tam anlamıyla atmış bulunmaktayız.
 
 
Strateji;
Aynı strateji üzerinden bozmadan devam ediyoruz BİLİYORSUNUZ KAPANIŞ REFERANS DEĞİMİZ DEĞİŞTİ.98.590  OLAN PİVOT NOKTAMIZ 99. 457 NOKTASINA  ÇEKİP GÜNCELLİYORUZ.
 
 
DİKKAT DİKKT DİKKAT: 99.457  değerinin üzerinden kaldığımız sürece  artık kısa vadede tehlike geçti diyebiliriz. Ve artık endekste uzun vadeli alımların gelebileceği bir rahatlama ile karşılaşma ihtimalimiz yüksek olduğundan söz edebiliriz.
 
 
99.457 noktamızın üstünde kaldığımız sürece göreceğimiz düşüşleri 20.000 puanlık yükselişin düzeltme hareketi olarak algılamamız gerekmekte. 99.457  altı günlük kapanış KISA VADELİ BU YÜKSELİŞ BİTTİ DİYEBİLMEMİZ İÇİN SON NOKTA OLARAK BUGÜN OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMAKTA.
 
82.000 den başlayan ve 102.000 ne kadar gerçekleşen çıkısın buraya kadar tamam bitti demememiz için hem destek hemde kısa orta vade yükselen kanal destek noktamız olan 99.457  altı bir kapanışı bugün 17:55 itibariyle görmemiz gerekecektir.
 
 
Avrupa ve Amerika vadeli endekslerinde pozitif bir kapanış gerçekleşti ve gecenin sabahında şu anlarda Amerikan vadelileri % 0.50’nİN ÜZERİNDE kazançlar var .Asya borsalarında da pozitif bir durum gözlemlenmekte. Çin ve Japon borsasında çok sınırlı pozitif  durum hakim. XU100 endeksinin güne Amerika da kapanışlarının biz kapandıktan sonra artı kapatması ve Gece vadeli endekslerinin sınırlı artıda olması buna mukabil asya borsalarının sınırlı pozitif olmasından dolayı sınırlı pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyorum ve (%0.20- %50 arasında) bir artı açılış ardından da pozitif alımların devam edebileceği bir günün devam edebileceğini düşünüyorum.
 
 
Haziran vade endeks kontratlarının diğer kısmı dediğimiz KY tarafına baktığımızda bugün nette 130 kontrat short yani alım yönlü pozisyon açan KY yatırımcı vardı.Bu durum vade başlangıcında bu yana 67.000 kontrat short pozisyon taşınmakta. Yeni açılan short pozisyonları sıkıştırmak isteyebileceklerini ve piyasayı YUKARI taşıyabileceklerini düşünüyorum.
Bu gibi durumlar bize genelde POZİTİF BİR AÇILIŞLA POZİTİF BİR GÜN SONU KAPANIŞININ GELEBİLECEĞİNİ VE PİYASANIN POZİTİF KAPATABİLECEĞİ İHTİMALİNİ
göstermektedir.
 
Vade başlangıcından bu yana baktığımızda halen KY nın bariz şekilde short pozisyonlarının ağırlıklı olması yönün halen orta vadede yukarı doğru devam edebileceği noktasında bir umut ışığı. Genelde günlük Viop pastasında SATICILI genel pastanın da SATICILI olduğunda bir günlük seyir gözlemliyoruz. Çünkü genelde (%75-80) küçük yatırımcı hangi tarafa pozisyon almış ise piyasa endeksi tam tersi yöne götürmekte. AÇIK POZİSYON SAYISI 3728  KONTRAT Artarak  460.755 CİVARINA ÇIKMIŞ  DURUMDA.
PAZARTESİ  ENDEKS YÜKSELİRKEN KONTRAT SAYISININ ARTMIŞTI.BU DURUM BİZE YÜKSELİŞİN DEVAM  EDEBİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR VERİDİR.
ENDEKS ARTARKEN AÇIK POZİYON SAYISI ARTARSA BU OLUMLU BİR GÖSTERGEDİR.
.
Xu100 ‘un YÜKSELİŞ OLURSA Bu hafta  gelmesi muhtemel DİRENÇ değeri; 104.299
 
Haziran Vade 30Endeksinin bu hafta  gelmesi muhtemel  DİRENÇ değeri 120.833olarak karşımıza çıkmakta.
Şu anda endeksteki pozitif beklenti  GELDİ.
 
Ama dikkatli olmanız gerekiyor.Bu hareket belli ki de uzun vadeli bir düşüşün gel gelide olabilir. Bunun teyidi bugünkü kapanış değeri belirleyecek eğer ki 101.100 üzerinden bir kapanış görürse yükseliş  teyidini almış olacağız
 
Bunu aklınızdan çıkarmayın. Tilki  gibi kurnaz,tedbirli  bir şekilde ana değerlerin altında 17:55 itibariyle bir kapanışı takip ederek pozisyonlarınıza yön vermeniz faydanıza olacaktır.
ANA DEĞERİMİZDE ARTIK 99.457.
 
Buna ek olarak Endeksi dolar bazlı da incelediğimizde dip seviyelerde olduğunu ve oranında kanal dibini zorlayıp destek 3 seviyesinden döndüğünü söylememiz mümkün.
Ekte sunduğum dolar bazlı xu100 grafiğinde 1.37 dolar seviyesinden 1.48 dolara geldi. PULL BACK gerçekleşirse hızlı bir şekilde 1.50 DOLAR seviyelerine geleceğine dair görüşümü açıkça belirtmiştim. 1..38 dolar altı kapanışlar bizim için artık stop noktası olarak ve nakite dönme zamanı geldi dememize yeterli referans değerler olarak karşımıza çıkmakta.
• DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ ANA DESTEK DEĞER XU100 İÇİN : 99.457
 
• DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN VİOP HAZİRAN VADE KONTRATLARINDA EN ÖNEMLİ DESTEK ANA DEĞER: 115.391
 
• DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ ANA DEĞER XU30 İÇİN :115.740
 
BU DEĞELERİN ALTI BİR GÜNLÜK KAPANIŞ 17:55 itibariyle GÖRMEDİĞİMİZ SÜRECE ENDEKSE  ŞANS VERİLMESİ AMA BU DEĞERLERİN ALTI BİR KAPANIŞ GÖRECEK OLURSANIZ NAKİTE DÖNMENİZ VE ARTIK ENDEKSİN TEKRARDAN DÜŞENİ YUKARI KIRDIĞINI GÖRMEDEN ALIM YÖNLÜ YENİ POZİSYON AÇMAMANIZ FAYDANIZA OLACAKTIR.
HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN
Yorumlar
Yeni Yorum