XU100 TEKNIK ANALIZ


Haftanın son işlem  gününden herkese iyi geceler arkadaşlar,
22.05.2020 Cuma XU100- XU30 – VİOP 30
Sevgili üyelerimiz 82.000 – 102.0000 çıkısından bu yana 20.000 puana yakın bir çıkış gerçekleşmişti ve kısa vadeli yükseliş hedeflerinin düzeltme hareketi gerçekleştikten sonra endeks yoluna kaldığı yerden devam ediyor. Daha önceki analizlerimden belirtmiş olduğum referans değerlerinin üstünde güvenli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.
Endeks için yıkılmaz kale olan referans değerimiz olan 98.590 seviyesinin üstünden tutunduk ve hızlı bir şekilde kendimizi yukarıya attık.
Peki şimdi ne olacak asıl soru bu?
· Endekste gözlemlememiz gereken kritik nokta olan düşen kanalın içine tekrardan girmesini beklemek cesaretli alımlar için ana unsurumuz olarak karşımız acıkıyor. Tehlike şu anda %100 geçti diyebilmemiz için kritik değer olan 101.175 ÜSTÜNDEN 2.İŞ GÜNÜ TUTUNMAMIZ GEREKİYOR DEMİŞTİK. 2 İŞ GÜNÜ VE ARTIK TEHLİKENİN GEÇTİĞİNDEN SÖZ EDEBİLİRİZ.
· Endekste tam anlamıyla tehlike geçti diyebilmemiz için GEREKLİ REFERAN DEĞER OLAN 101.175 noktasının üzerinde 2.İŞ GÜNÜ kapanış gerçekleşti ve artık dönüş başladı. Bugünden sonra endeksle ilgili pozitif beklenti içerisine girmiş bulunmaktayım.
· Hafta sonu yapmış olduğum video analizimdeki endeks pivot değenlerinin üstünde kaldığımız sürece bu pozitifliğimiz koruyacağım.
· Artık Ceylan tedirginliğinden çıkıp tilki gibi olma zamanı geliyor, tabi aslanların pençesine takılmadan ve onlara yem olmadan onların sofrasında bir şeyler koparmak için pozisyonlarımızı taşımaya devam etmenizde fayda görüyorum. Artık referans değerlerin üzerine kendimizi tam anlamıyla atmış bulunmaktayız.
· İŞLEM STRATEJİMİZ;
Aynı strateji üzerinden bozmadan devam ediyoruz;
· KAPANIŞ REFERANS DEĞİRİMİZ DEĞİŞTİ. 101.175 OLAN DESTEK NOKTASI VE ANA PİVOT NOKTAMIZ 99. 457 NOKTASI BUNDAN SONRA TAKİP ETMEMİZ GEREKEN 2 KRİTİK NOKTA.
· 101.175 ALTIN 17:55 İTİBARİYLE BİR KAPANIL GÖRÜRSEK %50 NAKİTE VE 99.457 OLAN ANA PİVOT NOKTAMIZIN ALTINDA 17:55 İTİBARİYLE BİR KAPANIŞ GÖRÜRSE TAMAMEN TANKİYE DÖNMENİZİN TEKNİK OLARAK FAYDANIZA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
· DİKKAT DİKKT DİKKAT: 101.175 değerinin üzerinden kaldığımız sürece artık kısa vadede tehlike geçti diyebiliriz. Ve artık endekste uzun vadeli alımların gelebileceği bir rahatlama ile karşılaşma ihtimalimiz yüksek olduğundan söz edebiliriz.
· 99.457 noktamızın üstünde kaldığımız sürece göreceğimiz düşüşleri 20.000 puanlık yükselişin düzeltme hareketi olarak algılamamız gerekmekte. 99.457 altı günlük kapanış KISA VADELİ BU YÜKSELİŞ BİTTİ DİYEBİLMEMİZ İÇİN SON NOKTA OLARAK BU HAFTA KARŞIMIZA ÇIKMAKTA.
· 82.000 den başlayan ve 102.000 ne kadar gerçekleşen çıkısın buraya kadar tamam bitti demememiz için hem destek hemde kısa ve orta vade yükselen kanal destek noktamız olan 99.457 altı bir kapanışı bu hafta 17:55 itibariyle görmemiz gerekecektir. Bunun harici göreceğimiz değerlerde korkmanızı gerektirecek teknik olarak bir durum gözlemlemiyorum.
· Avrupa ve Amerika vadeli endekslerinde negatif bir kapanış gerçekleşti ve bu gecenin sabahında şu anlarda Amerikan vadelileri % 0,30  civarı  kazançlar  var .Asya borsalarında da negatif bir durum gözlemlenmekte. Çin ve Japon borsasında negatif  durum hakim. XU100 endeksinin güne Amerika da kapanışlarının biz kapandıktan sonra artı kapatması ve Gece vadeli endekslerinin sınırlı artıda olması buna mukabil asya borsalarının sınırlı pozitif olmasından dolayı endeksin bugün nötr ya da sınırlı pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyorum ve (%-0,15 ile + %0,30 arasında) arasında nötr bir açılışın ardından da pozitif alımların devam edebileceği bir günün devam edebileceğini düşünüyorum.
· Haziran vade endeks kontratlarının diğer kısmı dediğimiz KY tarafına baktığımızda bugün nette 14.000 kontrat short yani satış yönlü pozisyon açan KY yatırımcı vardı.
· Bu durum vade başlangıcında bu yana net 86..000 kontrat short pozisyon taşınmakta. Yeni açılan short pozisyonları sıkıştırmak isteyebileceklerini ve piyasayı YUKARI taşıyabileceklerini düşünüyorum.
· Bu gibi durumlar bize genelde NÖTR  BİR AÇILIŞLA POZİTİF BİR GÜN SONU KAPANIŞININ GELEBİLECEĞİNİ VE PİYASANIN POZİTİF KAPATABİLECEĞİ İHTİMALİNİ göstermektedir.
· Vade başlangıcından bu yana baktığımızda halen KY nın bariz şekilde short pozisyonlarının ağırlıklı olması yönün halen orta vadede yukarı doğru devam edebileceği noktasında bir umut ışığı. Genelde günlük Viop pastasında SATICILI genel pastanın da SATICILI olduğunda bir günlük seyir gözlemliyoruz. Çünkü genelde (%75-80) küçük yatırımcı hangi tarafa pozisyon almış ise piyasa endeksi tam tersi yöne götürmekte. AÇIK POZİSYON SAYISI 4555 KONTRAT artarak  459.315  CİVARINA ÇIKMIŞ DURUMDA.
· ENDEKS YÜKSELİRKEN KONTRAT SAYISININ ARTMASI BİZE YÜKSELİŞİN DEVAM EDEBİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR VERİDİR.
· ENDEKS ARTARKEN AÇIK POZİYON SAYISI ARTARSA BU   OLUMLU BİR GÖSTERGEDİR.
.
· Xu100 ‘un YÜKSELİŞ OLURSA Bu hafta gelmesi muhtemel DİRENÇ değeri; 104.299 Haziran Vade 30Endeksinin bu hafta gelmesi muhtemel DİRENÇ değeri 120.833olarak karşımıza çıkmakta.
· Şu anda endekse pozitif beklenti gelmiş durumda. Biz buna rağmen temkinli duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.
· Yabancı takas oranı %55 lere kadar gerilemiş durumda. Piyasada yabancı satıp gidiyor algısı iyiden iyiye oluşmuş durumda ve bu algı ile KY ‘nın elindeki hisseleri sattığını gözlemliyorum. Fakat Teb yatırım üzerinde işlem yapan yabancı kurumlar ile diğer yabancı kurumların 250.000 kontrat diğer taraftan long pozisyondan olması nasıl bir oyun içinde olduğumuzu görmeniz açısından size ufak bir ip ucu. Madem yabancı satıp gidiyor peki o zamana adama sormazlarmış bu 250.000 kontrat açtığınızı long pozisyon netin nesi?
· Yabancı vadeli tarafından tam 3 milyar TL alım yönlü pozisyonu korumakta. Buna dikkat etmenizde fayda görüyorum. Algınızla oynamalarına izin vermeyin ve referans değerleri izin verdiği sürece hisselerinize sahip çıkmaya çalışın.
· Tilki gibi kurnaz, tedbirli bir şekilde ana değerlerin altında 17:55 itibariyle bir kapanışı takip ederek pozisyonlarınıza yön vermeniz faydanıza olacaktır.
ANA DEĞERİMİZDE ARTIK DESTEK OLARAK : 101.175 ve ANA PİVOT 99.457.
Dolar bazlı xu100 grafiğinde 1.37 dolar seviyesinden 1.50 dolara geldi.. 1..38 dolar altı kapanışlar bizim için artık stop noktası olarak ve nakite dönme zamanı geldi dememize yeterli referans değerler olarak karşımıza çıkmakta.
· DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ ANA DESTEK DEĞER XU100 İÇİN : 99.457
· DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN VİOP HAZİRAN VADE KONTRATLARINDA EN ÖNEMLİ DESTEK ANA DEĞER: 115.391
· DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ ANA DEĞER XU30 İÇİN :115.740
BU DEĞELERİN ALTI BİR GÜNLÜK KAPANIŞ 17:55 itibariyle GÖRMEDİĞİMİZ SÜRECE ENDEKSE ŞANS VERİLMESİ AMA BU DEĞERLERİN ALTI BİR KAPANIŞ GÖRECEK OLURSANIZ NAKİTE DÖNMENİZ VE ARTIK ENDEKSİN TEKRARDAN DÜŞENİ YUKARI KIRDIĞINI GÖRMEDEN ALIM YÖNLÜ YENİ POZİSYON AÇMAMANIZ FAYDANIZA OLACAKTIR.
HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN
İŞLEMLERİNİZDE BAŞARILAR.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.KİŞİSEL GÖRÜŞLERİMİ YANSITMAKTADIR.

Yorumlar
Yeni Yorum