Haberler


Günün önemli şirket haberleri

#ARDYZ – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 80 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.

#ARCLK – Şirket ile Saha Kurumsal arasında Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesi Sözleşmesinin 2 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

#AKCNS – Şirket tarafından Samsum Atakum'da yapılması planlanan Bazalt Ocağı ile ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildiği medyada yer aldı.

#AKSUE – Yenilenebilir Enerji Kaynakları ağırlıklı olmak üzere, yeni yatırımlar ve iş ilişkileri kurulması kapsamında araştırma ve görüşme yapmasına, uygun yatırımlar için şirket adına sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

 

#AFYON #AKCNS #BASCM #BTCIM #BSOKE #CIMSA #KONYA #NUHCM – Şirketin üyesi bulunduğu ÇEİS ile Türkiye Çimse – İş Sendikası arasındaki Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı, 2 yıllık sözleşme kapsamında sözleşmenin 1. yılında %43 oranında, sözleşmenin 2. yılında ise TÜFE+2 oranında zam yapılacağı açıklandı.

#ANELE - Denizbank tarafından başlatılan haciz kararı kapsamında, şirketin yasal süreç içerisinde itiraz ettiği açıklandı.

#AGYO - 2022 yılında TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Reel Gayrimenkul Değerleme’den değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.

#ATAGY - 2022 yılında Denge Gayrimenkul Değerleme ve Reel Gayrimenkul Danışmanlık’tan değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.

#AKFGY - Şirketin portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedelinin 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının %88'i kadar gerçekleştiği, 2021 yılında alınan kira bedelinin ise kira ekspertiz değerinin %111'i oranında gerçekleştiği açıklandı.

#AYGAZ - 368 gün vadeli 150 milyon TL tutarında tahvil ihraç edildi.

#BASGZ - 2022 yılında Reel Gayrimenkul Değerleme’den değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.

#BRLSM - Şirket ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik ile Rönesans Endüstri arasında Sakarya Gaz Sahası Mobilizasyon işleri kapsamında 15,3 milyon TL tutarlı sözleşme imzalandığı açıklandı.

#BIOEN - Şirketin bağlı ortaklığı Uşak Yenilenebilir Enerji’nin işletmecisi olduğu Uşak Biogaz Elektrik Üretim Tesisinin 2.400 MWe olan kurulu gücünün 4.084 MWe ye çıkarılması için Bakanlık tarafından kısmi kabul işleminin gerçekleştirildiği açıklandı.

#DENGE - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon TL’den 600 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

#DGGYO - Doğuş Center Etiler’deki 47 adet bağımsız bölümün tamamının satılması kapsamında Getir ile görüşmelere yeniden başlandığı açıklandı.

#EMNIS - Dahilde İşleme İzin Belgesi ile ilgili siparişlerin 4,5 tonluk kısmı için şirket tarafından talep edilen ek sürenin kabul edilmesi sonrasında, Dahilde İşleme İzin Belgesi kapsamında 164.741 dolar ihracat ve 86.713 dolar ithalat gerçekleştirildiği açıklandı.

#GESAN - Şirketin EÜAŞ tarafından gerçekleştirilen EÜAŞ Yerleşkesinde Solar Uygulamalı Otopark GES Kurulması İşi İhalesine 4,9 milyon TL ile en avantajlı teklifi vererek ihalede 1. olduğu açıklandı.

#ISKPL - Halka arzdan elde edilen fonun 52,9 milyon TL’sinin işletme sermayesi ihtiyacı karşılanmasında, 50,6 milyon TL’sinin finansal borç kapamalarında, 18,8 milyon TL’sinin ise yatırımların finansmanında kullanıldığı açıklandı.

#LUKSK - Şirketin 2021 yılında fabrika çatısına 2.495 KWp kapasitede GES kurulumu yapıp devreye aldığı, jet boyama makineleri ısı izolasyonu, jet boya makinalarının dış yüzey izolasyonunun yaptırıldığı, buhar kazanı baca gazı sıcaklığından yararlanarak kazan besi suyunun ısıtılması ile ilgili VAP projesi yapıldığı ve büküm makinalarının yenilendiği açıklandı.

#KERVN - Bakanlık tarafından Antalya Kundu Otelin şirkete tahsisinin ihyası için kendisine ödenmesini talep ettiği 120 milyon TL’lik bedel ile Antalya Deftarlığına ödenmesini edilen Antalya Kundu Otel'in vadesi geçmiş 7,2 milyon TL tutarındaki üst hakkı bedeli borcu nun Antalya Kundu Otel'in kiracısı Galeri Kristal Turizm tarafından Şirket adına kira alacaklarından mahsup edilmek üzere ödendiği açıklandı.

#KARSN - Şirketin EBRD tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi için açılan, 100 adet CNG yakıtlı otobüs tedariği ve araçların 2 yıllık bakımını içeren ihaleyi 262,3 milyon TL bedelle kazandığının açıklanması kapsamında şirketin sözleşme imzalamaya davet edildiği, ayrıca ihale ile ilgili iş artışının gerçekleştirildiği 46,0 milyon TL bedelli 18 adet CNG otobüs ile bu araçların 2 yıllık bakımı ilave edildiği açıklandı.

#KRGYO - 2022 yılında Aden Gayrimenkul Değerleme ve Reel Gayrimenkul Değerleme’den değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.

#LKMNH - Şirketin %100’üne sahip olduğu HYS Sigorta Ve Aracılık Hizmetleri şirketinin kurularak tescil işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#NUHCM - JCR Eurasia tarafından şirketin uzun vadeli ulusal notunun "AA+ (Trk)", kısa vadeli ulusal notunun "A-1+ (Trk)", uzun vadeli uluslararası notunun "BB", kısa vadeli uluslararası notunu "B", görünümlerini ise Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

#QNBFB - 84 gün vadeli 504,5 milyon TL ve 126 gün vadeli 250,2 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#PNLSN - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 9 - 11 Şubat tarihleri arasında toplanacak.

#PAGYO -2022 yılında TSKB Gayrimenkul Değerleme’den değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.Panora AVM’nin 2021 yılı aylık kira bedelinin, önceki yıl pandemi tedbirleri nedeniyle sektörde uygulanan ortalama %50 kira iskontosunun, aynı gerekçelerle 2021 yılında da devam edeceği varsayımıyla %95 ortalama doluluk oranına göre yıllık kira değerinin 52,0 milyon TL olarak tespit edilmesi sonrasında, 2021 yılında KDV hariç kira tahsilatının 62,5 milyon TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

#PEGYO - 2022 yılında Terra Gayrimenkul Değerleme ve Reel Gayrimenkul Değerleme’den değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.

#RYGYO - 2022 yılında Emek Taşınmaz Değerleme ve Denge Gayrimenkul Değerleme’den değerleme hizmeti alınmasına karar verildiği açıklandı.

#SEKFK - 70 gün vadeli 70 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#TSPOR - Şirketin ile futbolcusu Kouassi Gervais Yao arasındaki sözleşmenin karşılıklı feshedildiği, futbolcu ile 01.07.2022 - 31.05.2023 arasında yeni bir anlaşma yapıldığı açıklandı.

#TSKB - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 4,5 milyar TL’den 7,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#ULAS - Şirketin %0,04 oranında ortağı olan Anadolu Girişim Holding’in ULAS’daki 11.375 adet halka açık olmayan payının 3.700 TL'lik borcu nedeniyle haciz işlemi oluşturulduğu açıklandı.

#YEOTK - VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Mart’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi. 

 

PAY ALIM / SATIM

#ARCLK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 540.000 adet pay 51,40 - 51,80 TL fiyat aralığından geri alındı.

#EDATA - Ali Eren Sözübir tarafından 25,74 TL fiyattan 12.120 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,25’e yükseldi.

#INDES - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 155.542 adet pay 8,35 - 8,70 TL fiyat aralığından geri alındı.

#LOGO - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000 adet pay 40,16 - 40,94 TL fiyat aralığından geri alındı.

#MTRKS - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000 adet pay 22,62 TL fiyattan geri alındı.

#SAHOL - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 749.039 adet pay 15,10 - 15,36 TL fiyat aralığından geri alındı.

 

SERMAYE ARTIRIM

#DERHL - Tahsisli sermaye artırımının toptan alış satış işlemleri kapsamında gerçekleştirileceği ve sermaye artırımının tamamlandığı açıklandı.

#EPLAS - Şirket sermayesinin 20 milyon TL’den 140 milyon TL artışla tahsisli sermaye artışı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.