Haberler


HSBC, Türk perakende hisselerinde hedef fiyatı yükseltti

HSBC, takip ettiği Türk perakende, tüketim sektörü hisseleri için hedef fiyatlarını yükseltti

 

HSBC, Türk tüketici hisse senetleri için için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etti.

#CCOLA için hedef fiyatını 450 TL'den 635 TL'ye, #AEFES için 140 TL'den 185 TL'ye, #MAVI için 130'TL'den 170 TL'ye, #MGROS 460 TL'den 510 TL'ye, #BIMAS için 410 TL'den 450 TL'ye ve #ULKER için 95 TL'den 110 TL'ye yükseltti.

HSBC buğün yayınladığı raporda şu değerlendirmeleri yaptı:

"Genel olarak, biz Türk tüketici hisse senetlerinin kazançlarının yapısal olarak hala iyi desteklendiğini düşünüyorum organize perakendedeki büyüme, gıda perakendesinde özel markaların varlığı ve fiyatlandırma ihtiyari mallar için avantaj.

Türkiye'nin iyileşen risk profilini ve hala destekleyici değerlemelerini göz önünde bulundurarak, talep ve fiyatlama oynaklığını daha verimli bir şekilde yönetmek için ince ayarlanmış iş modelleriyle daha dirençli olduğunu düşündüğümüz BIM, Mavi ve CCI gibi hepsi Al olarak derecelendirilmiş kaliteli büyüme isimlerini tercih ediyoruz. Cazip değerlemeler nedeniyle tüketici kapsamımızdaki Al'ları koruyoruz. FAVÖK marjları üzerindeki aşağı yönlü riskin yıl içinde kademeli olarak artabileceğini, zira hacim büyümesine ulaşmanın zorlaşabileceğini not ediyoruz.