Haberler


Goldman Sachs'tan ABD tahvil ve hisse senetleri analizi

Goldman Sachs'a göre, ABD'nin güçlü ekonomik görünümü yükselen tahvil getirilerine karşı hisse senetlerine tampon sağlıyor.

 

Goldman Sachs stratejistleri, güçlü ekonomik görünümün ABD hisse senetlerinin Hazine getirilerindeki yükselişe karşı koymasına yardımcı olduğunu, ancak daha sıkı para politikası gibi faktörlerin getirileri yükseltmesi veya çok hızlı yükselmesi durumunda bunun değişebileceğini söyledi.

David Kostin liderliğindeki Goldman hisse senedi stratejistleri, S&P 500 ve 10 yıllık Hazine getirisinin, uzun vadeli getirilerin geçen temmuz ayında yükselmeye başlamasından bu yana negatif korelasyona sahip olduğunu - yani zıt yönlerde hareket ettiklerini - söyledi.

Getirilerin ekim ayında 16 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla S&P 500 endeksinde bu dönemde sert bir satış yaşandı ve hisse senetlerini nispeten daha az çekici hale getirdi. Hisse senetleri, tahvil fiyatlarına ters yönde hareket eden getirilerin yılın son aylarında düşmesiyle hızlı bir toparlanma gösterdi.

Ancak 2024 yılında, 10 yıllık getiri yaklaşık 30 baz puan artarak %4,2'ye yükselmesine rağmen hisse senetleri rekor seviyelere ulaştı.

Goldman'ın stratejistleri, hisse senetlerinin direncinin bir nedeninin iyileşen ekonomik görünüm olduğunu söyledi.