Haberler


Warren Buffett, açıklara karşılık olarak ABD'de vergi artışları öngörüyor

Berkshire Hathaway'in Yönetim Kurulu Başkanı Warren Buffett, ABD hükümetinin ülkenin artan mali açıklarını gidermek için muhtemelen vergileri artıracağını öngörüyor. Cumartesi günü şirketin Omaha'daki yıllık hissedarlar toplantısında konuşan Buffett, hükümetin harcama kesintileri yerine vergi artışlarını tercih edeceği yönündeki beklentisini dile getirdi.

Buffett'a göre vergileri artırma kararı, büyük mali açığın potansiyel sonuçlarına rağmen hükümet harcamalarını azaltma konusundaki isteksizlikten kaynaklanabilir. Buffett, hükümetin harcamalarını kısmak yerine vatandaşlar üzerindeki vergi yükünü artırmayı tercih edebileceğini öne sürdü.

Kongre Bütçe Ofisi'nin en son uzun vadeli bütçe projeksiyonları, federal açıkların 2024 mali yılında mevcut %5,5'lik orandan 2054 mali yılında gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) %8,5'ine yükseleceğini göstermektedir. Bu projeksiyon, 2017 yılında yürürlüğe giren ve önümüzdeki yıl yenilenmesi gereken vergi indirimlerinin gerçekten de uzatılacağını varsayıyor. Buffett'ın yorumları, mali zorlukların yaşandığı bu ortamda geldi ve önümüzdeki yıllarda vergi mükelleflerini etkileyebilecek potansiyel politika tepkisini vurguladı.

Berkshire Hathaway'in 3 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleşen yıllık toplantısı, Buffett'ın ekonomi, yatırımlar ve kurumsal yönetime ilişkin görüşlerini sık sık paylaştığı, yakından izlenen bir etkinliktir. Toplantıya her yıl deneyimli yatırımcıyı dinlemek isteyen çok sayıda yatırımcı ve medya mensubu katılıyor.